Kiskorúval való szexen kapták a táltos papot, aki rálépett a gyógyulni vágyó hívekre

Az atyát már előzetes letartóztatásba helyezték, és nem sokáig lesz pap.

Hirdetés

A Teleorman megyei Videle városának ortodox papját a 64 esztendős Ene Marin atyát rajtakapták, amint épp egy 16 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot Bukarest 3. kerületében.

Az atyát 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, és az egyház képviselője máris jelezte, hogy nem sokáig lesz pap.

Az ügyészek szerint a kiskorú áldozat egy nevelőotthon lakója, akit Ene Marin pénz ellenében már többször „elcsábított”.

Feltehetően nem ő volt ugyanakkor az első áldozata, korábban több fiatal zsarolta őt róla készült pikáns felvételekkel. A pap előbb 300 ezer lejt fizetett zsarolóinak, hogy a felvételeket ne szivárogtassák ki, ám ők tovább fenyegetőztek, így a rendőrséghez fordult.

Mindemellett Ene Marin afféle táltos pap hírében állt, sokan úgy hitték, hogy csodákra képes, meg tud gyógyítani embereket, és a jövendőmondáshoz is konyít.

Hirdetés

Az atya állítólagos munkamódszere faék egyszerűségű volt: abban merült ki, hogy a gyógyulni vágyó a földre feküdt, ő pedig rá állt, miközben felolvasott az Evangéliumból. Az ortodox egyház tudott a praktikáiról, és el is ítélte azokat, ám Ene Marin tovább űzte az ipart, feltehetően nem ingyen.

Mondjuk ha az embertől 300 ezreket zsarolnak ki a disznóságai miatt, kell is a bevétel…

Hirdetés