Kirúgták őket a rendőrségtől, de szorgosan bírságoltak tovább a törvény nevében

Egyszerűen nem tudták abbahagyni a régi szakmát. Azt imádták a legjobban, ha csúszópénzt kaptak. Szép kis summát gyűjtöttek össze.

Hirdetés

Úgy látszik, nem fogytunk ki az álrendőrökből: a nagylaki határátkelőnél szabálytalankodó sofőrökre vadászó, uniformisba öltözött fiatalember után most két olyan férfit állítottak elő, akiket korábban kirúgtak a bukaresti közlekedési rendőrségtől, de egyszerűen nem tudták abbahagyni a terepmunkát és szorgosan gyűjtötték a bírságokat, természetesen törvénytelenül.

Az exbelügyesek úgy döntöttek, ha már komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek, érdemes előkotorni a szekrényből a régi egyenruhát, aztán loptak egy pár belügyminisztérium által kibocsátott (MAI-s) rendszámot, azt felszerelték egy Dacia Logan-ra, és máris kezdődhetett a rendőrösdi.

A terepen alkalmazott módszer nem volt túl bonyolult: a megállított sofőröktől rendszerint csúszópénzt kértek, de ha nem jött össze, akkor a bírság azonnali kifizetését követelték.

Így közel 20 ezer eurót sikerült összegyűjteniük, míg aztán kedden délelőtt összefutottak igazi rendőrökkel is, és véget ért a móka. Azóta előzetesben csücsülnek, bűnvádi eljárás indult ellenük és nem kizárt, hogy egy ideig elmegy a kedvük a régi/új szakmától…

Hirdetés