Kijárási korlátozás idején bulikázott a hegyekben a rendőrparancsnok, aki ezért már nem rendőrparancsnok

Már megint a feltűnési viszketegség okozta egy szabálysértő vesztét.

Hirdetés

Búcsút mondhatott a tisztségének Alin Câmpean, a Kolozs megyei Dés rendőrkapitánya, miután kiderült: még áprilisban a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást megszegve cimboráival egy hegyi hétvégi házban mulatozva engedte ki a rendfenntartás nehézségei miatt felgyülemlett fáradt gőzt.

Lebukása amilyen nevetséges, annyira jellemző: a törvénytelen kiruccanásról fénykép készült, amelyet egy feltűnési viszketegségben szenvedő ismerőse kitett a közösségi oldalára.

Persze egy idő után rájött, hogy ezt nem kellett volna, és eltüntette, de ekkor már késő volt.

Amikor elővették, azzal próbált védekezni, hogy a kép még tavaly készült, de ezt persze senki sem hitte el neki.

A rendőrség belső vizsgálatot indított az ügyben, amely szerdán zárult. Ennek nyomán Alin Câmpeant leváltották a dési rendőrkapitányság éléről.

Ennek nyomán nem győzzük ismét csak hangsúlyozni: ha valaki vezető beosztásban éppen szabályt, esetleg törvényt sért, legalább annyi esze legyen, hogy ne dokumentálja.

Hirdetés

Ha meg dokumentálta, akkor ne csodálkozzon.

Amúgy nem a dési exrendőrkapitány az első magas rangú vezető, aki kijárási korlátozást sértett, és lebukott: mint ismeretes, Pásztor Sándor, a Bihar megyei önkormányzat elnöke tiltott horgászat közben akadt a rendőrség horgára.

Igaz, ő egy bírsággal megúszta, és a hivatalában maradhatott.

Hirdetés