Két kupadöntőt játszik egy napon a Sepsi OSK

Nem akármilyen teljesítmény a székely klubtól: két fináléban is érdekelt. Remélhetőleg a nacionalista indulatokat ezúttal semmi és senki nem korbácsolja fel.

Hirdetés

Nehéz napja lesz május 19-én, csütörtökön a román sportot a székely himnusztól féltőknek. A Sepsi OSK ugyanis bejutott a foci Román Kupa döntőjébe, amelyet a bukaresti Rapid-stadionban rendeznek meg, összekötve az ifjúsági kupadöntővel, amelyet a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda játszik.

Megtippelni se merjük, hányszor fog majd aznap felhangzani a román fővárosban a székely himnusz.

A Sepsi felnőttcsapata a címvédő Universitatea Craiova legyőzésével jutott a fináléba, a hazai 2-1 után idegenben is 1-0-ra győztek a háromszékiek.

Marius Ștefănescu mindkét meccsen gólt lőtt, a 23 éves, amúgy olténiai születésű balszélső kiváló szezont fut: a szerdai volt a tizedik találata.

A meccs azonban sokkal inkább az idegekről, mint a fociról szólt, a hazai közönség végig pfújolta a Sepsit és szurkolóit (vajon ebben mennyire játszott közre a hokisok himnuszéneklése kapcsán kirobbantott cirkusz?), a pályán pedig – főleg az első félidőben –

inkább egymást rúgták a csapatok, mint a labdát.

A végén a piros lapok sem maradtak el, a Sepsitől a már lecserélt Adnan Aganovic reklamálásért kapta meg és nem játszhat a fináléban, a Craiova kapitánya, Nicușor Bancu pedig Sztefan Askovszki szándékos hasba fejeléséért.

A már biztos bronzérmes Craiova négy nap alatt a bajnoki ezüstéremről és a kupáról is lemaradt – és nyugodtan nevezheti mumusának a Sepsit, hiszen 2022-ben elszenvedett öt vereségéből hármat a szentgyörgyiek mértek rá.

A Sepsi pedig két évvel első, FCSB elleni döntője után most ismét a trófeáért focizhat, ráadásul a FC Voluntari azért sokkal kellemesebb ellenfél. A Sepsi sikerének értékét növeli, hogy a kupában kizárólag első osztályú csapatok ellen játszott, és győzött, míg a Voluntari-nak akadt két alsóbb ligás ellenfele is, a legjobb 16 között pedig játék nélkül ment tovább, mivel a FCSB-t éppen megcsapta a koronavírus.

A Sepsi útja a kupadöntőbe

Hirdetés

Farul–Sepsi OSK 0-1 (gól Mitrea 11-esből)

FCU Craiova–Sepsi OSK 0-1 (Gajics öngól)

Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1-2 (Căpușă öngól, Bărbuț)

Sepsi OSK–Universitatea Craiova 2-1 (Ștefănescu, Golofca)

Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0-1 (Ștefănescu)

Hirdetés