Késve nyitnak újra az ovik, mert a szaktárca elfelejtett publikálni valamit a közlönyben

Viszont a nyári szünetben is várják a gyerekeket.

Hirdetés

Hátfőn délután az oktatási minisztérium tájékoztatott, hogy végre elküldték a hivatalos közlönyben való publikálásra az óvodák, napközik újranyitásához szükséges járványügyi előírásokat, amelyek nélkül nem nyílhatnak meg az óvodák, napközik.

Az óvodáknak, napköziknek már ma (hétfő) meg kellett volna nyitni, ám nem nyitottak meg, mert nem jelentek meg a járványügyi előírások a hivatalos közlönyben.

Az oktatási minisztérium közleménye szerint azok a szülők, akik a nyári szünetben igénybe szeretnék venni az óvodák, napközik szolgáltatását a gyerekeik vonatkozásában, kérvénnyel fordulhatnak az oktatási intézményhez, amelybe a gyerekük eddig is járt vagy ahova járna.

A szabályzat értelmében a nem mosható/fertőtleníthető játékokat eltávolítják az oktatási intézményekből, a foglalkozásokhoz szükséges anyagokat mindenki magának hozza, nem hozhatnak ugyanakkor magukkal játékokat vagy egyéb holmikat otthonról a gyerekek.

A program legnagyobb részét szabadidős tevékenységek teszik majd ki, hogy minél jobban biztosítani lehessen a társadalmi távolságtartást (2 méter), más szóval a srácok nem fognak valami jól mulatni.

Hirdetés