Károly herceg idegenvezetőnek állt, és arra biztat, hogy fedezzük fel az ország szépségeit (VIDEÓval)

A brit trónörökös videóban ecseteli, miért érdemes a határokon belül kalandozni.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy Károly walesi herceg visszatérő vendég Erdélyben, miután több birtokot is vásárolt magának, most azonban nem azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy idelátogatott, hanem azzal, hogy rövid videóban ecseteli az ország szépségeit.

A brit trónörökös az ötperces filmben, amelyet Charlie Ottley brit újságíró készített, aki a Romániát népszerűsítő brit dokumentumfilm-sorozat, a Wild Carpathia producere is, arról beszél: ha már a koronavírus-járvány miatt nem lehet külföldre utazni, akkor használjuk ki az alkalmat, és fedezzük fel azokat a vidékeket, ahova elutazhatunk.

A kedden, a Kovászna megyei Zalánpatakon levő birtokán bemutatott filmben – a bemutatót gróf Kálnoky Tibor, a walesi herceg sokszori vendéglátója szervezte a Kovászna Megyei Tanáccsal partnerségben – emlékeztet: húsz évvel ezelőtt járt először Romániában, amely különleges helyet foglal el a szívében, otthon érzi magát az országban.

Ugyanakkor arra buzdítja a romániaiakat, hogy mivel a világjárvány miatt az országok nagy része lezárta határait, használják ki az alkalmat, és töltsék itthon a szabadságukat, fedezzék fel az országot, legyenek büszkék annak természeti adottságaira, vadvilágára, gasztronómiájára, hagyományaira, kultúrájára.

Károly herceg sajnálatát fejezi ki, hogy a pandémia miatt idén nem látogathatott el Romániába, de azt mondja, továbbra is kiáll az ország „egyedi kincseinek” védelme mellett.

Hirdetés

A walesi herceg elmondja, több mint húsz évvel ezelőtti első látogatása óta megismerte és megszerette Románia páratlan történelmi hagyatékát, biodiverzitását, lélegzetelállító erdőségeit, a Duna-deltát, a szász erődtemplomokat, az Erdélyi szigethegység csúcsait, és a Hargita vad erdőit, a bukaresti múzeumokat és a Vaskapu Duna-szorost. A trónörökös bámulatosnak találta „az egyetlen zászló alatti biológiai és kulturális sokszínűséget”, és azt a meggyőződését hangoztatta, hogy ez teszi Romániát Európa egyedi térségévé.

Károly herceg megjegyezte: pontosan tudja, hogy milyen pusztító hatással volt a koronavírus-járvány a turizmusra. Miatta emberek millióinak vált bizonytalanná a munkahelye. Arra biztatta a romániaiakat, hogy a korlátozások feloldása után töltsék saját országukban a szabad idejüket, ismerjék meg az őket körülvevő világot, a helyi csodákat.

Nos, ha már egy leendő koronás fő ösztönöz, akkor tényleg érdemes meglátogatni Erdély, a Partium és a Bánság legszebb helyeit.

De persze nem csak azért.

Hirdetés