Jövőre halasztják a labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek Bukarest és Budapest is házigazdája (FRISSÍTVE)

A világjárvány az idei foci-kalendáriumot is teljesen átírta.

Hirdetés

Beigazolódtak a korábbi pletykák, sajtóhírek, miszerint az UEFA egy évvel elhalasztja az idei labdarúgó Európa-bajnokságot, melynek Románia és Magyarország is társrendezője.

A norvég szövetség által kiszivárogtatott hivatalos döntés értelmében az Európa-bajnokságot 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg, a helyszínek nem változnak. Így idén be lehet nyugodtan fejezni a félbeszakadt országos bajnokságokat is, persze, ha a járványhelyzet engedni fogja.

FRISSÍTÉS: A román focibajnokság legkorábban a szükségállapot befejezése után, azaz április 19-én, a legpesszimistább forgatókönyv szerint pedig június 13-án folytatódik – ezt szintén kedden jelentette be a Román Labdarúgó-szövetség.

Az UEFA rendhagyó módon idén 12 országban „szórta” volna szét az Eb-meccseket, ezek közül négynek Bukarest lett volna házigazdája.

Hirdetés

Mint ismeretes, az Eb-szereplésért a pótselejtezőn a román válogatottnak Izlanddal, Magyarországnak pedig Bulgáriával kell megmérkőznie (ezeket a mérkőzéseket már el is halasztották júniusig), majd a két összecsapás győztesei egymás ellen is pályára lépnek.

Kedden az is kiderült, hogy a 2021-re tervezett klubvilágbajnokságot elhalasztják, de ami talán fontosabb, hogy a BL-döntőt idén nem május végén, hanem június 27-én játsszák, az Európa-liga végső összecsapására pedig június 24-én kerül sor.

Hirdetés