Jól leterroristázta a PSD-t a gazdasági miniszter, mert eszébe jutott, hogy kampány van

Fel kell dobni ezt az unalmas időszakot, gondolta Virgil Popescu, aztán mondott egy erőset.

Hirdetés

Ismerjük el így a kampány vége felé, hogy meglehetősen unalmasra sikeredett ez a pár hét korteskedés az önkormányzati választásokat megelőzően, de azért még mindig akad egy-két izgalmas mozzanatocska, amit érdemes megörökíteni.

Hétfőn például Virgil Popescu, a liberális kormány gazdasági minisztere ragadtatta el magát, és egy az egyben azzal vádolta meg a Szociáldemokrata Párt (PSD) Mehedinţi megyei szervezetét, hogy terrorista stílusú cselekedetekkel próbálkoztak a kampányban.

A kijelentés egy picikét azért erős, de hogy ezt honnan szedte? Hát onnan, hogy létezik a országban egy Livezile nevű község, ahol a miniszter szerint helyi PSD-sek fel akarták gyújtani az egyik liberális jelölt autóját vasárnap éjszaka.

A történet röviden: a rendőrséget arról értesítették az éjszaka folyamán, hogy egy símaszkot viselő, gyanúsan viselkedő férfi egy szál cigarettát (!) ragasztott a liberális jelölt autójának a szélvédőjére, ráadásul egy flakon gyúlékony folyadékot is odacipelt, de végül elkapták, és bevitték a rendőrőrse kihallgatásra, s már bűnvádi eljárást is indítottak ellene.

Egy helyi portál úgy tudja, az úriember állítólag egy községházán dolgozó hölgy férje, és nem is volt egyedül, elkísérte az egyik PSD-s tanácsosjelölt fia, ők ketten állítólag aznap este szépen be is rúgtak a helyi PSD-s polgármesternél, Adrian Nănuținál.

Hirdetés

Mit lehet még erre mondani? Ha eddig nem volt kampánytéma a községben, akkor most hirtelen lett.

Hirdetés