Jól jövedelmezett a nem létező vendégházak kiadása három kolozsvári csalónak

Egy Ausztriában található ház fotójával verték át a gyanútlan turistákat.

Hirdetés

Tavaly év végén a kolozsvári rendőrség csalás, okirat- és identitás-hamisítás gyanújával eljárást indított ismeretlen személyek ellen, miután egyre többen panaszkodtak arra, hogy az internetes hirdetésekben jól mutató, mint utólag kiderült, valójában Ausztriában található vendégházak bérléséért fizettek előleget. A nyomozás eredményre vezetett, a rendőrségnek sikerült lekapcsolnia a három kolozsvári csalót, akiket máris előzetes letartóztatásba helyeztek.

A gyanúsítottak hirdetéseikben Kolozs, Fehér, Hunyad és Prahova megyékben található vendégházakat kínáltak a turistáknak, előlegként pedig 2-3 ezer lejt gomboltak le a jelentkezőkről. A gyanútlan turisták a pénz utalása után jöttek rá, hogy csalás áldozatai. Az okozott kár 41 ezer lej, mely 29 áldozat átveréséből származik. A rendőrök szerint viszont az áldozatok száma ennél jóval nagyobb lehet, a kár ebből kifolyólag meghaladhatja a 100 ezer lejt is.

Mivel vádemelés még nem történt, és a nyomozók gyűjtik a bizonyítékokat, arra kérik az áldozatokat, hogy amennyiben még nem tettek feljelentést, lépjenek kapcsolatba velük. Főleg azért, mert a három gyanúsítottnak más társaik is lehettek. Eddig összesen 9 lakásban végeztek házkutatást, az ország több megyéjében és Bukarestben is. Az áldozatok valós számát több százra saccolják.

Hirdetés