Jöhet A város beoltja a falut akció – a név kissé furcsa, de az ötlet jó lehet az oltási kampány felpörgetésére

Az új akcióról az oltási kampány koordinátora beszélt.

Hirdetés

Lassan, de biztosan kifulladóban van a koronavírus elleni oltási kampány Romániában, és az illetékesek igyekeznek mindent bedobni annak érdekében, hogy a járvány negyedik hullámának megelőzése érdekében ismét felpörgessék.

Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány koordinátora vasárnap este elmondta: A város beoltja a falut elnevezéssel olyan akciót fontolgat, amely során

a kevésbé kihasznált városi oltópontok személyzetét heti egy-két alkalommal szétküldenék a megye falvaiba,

hogy beoltsák azokat, akik szeretnék felvenni az oltást, de eddig azért nem tették meg, mert körülményes lett volna elutazni a legközelebbi városba, ahol van oltópont.

Az oltás ritmusának csökkenését azzal indokolta, hogy most érünk a végére azon csoportnak, amely tagjai mindenképpen be akarták oltatni magukat.

Korábban ugyanis a felmérések azt mutatták, hogy az emberek egyharmada határozottan be akarja oltatni magát, egyharmaduk hezitál, a másik egyharmad pedig elutasítja a vakcinát.

Most kezd elfogyni az első csoport, amely mindenképpen akarja az oltást, ezért meg kell szólítani azokat, akik tétováznak.

Gheorghiţă nagyon nyomatékosan megjegyezte:

ha nem oltatja be magát elegendő számú ember, akkor nagy az esélye, hogy ősszel jön a járvány negyedik hulláma, amely újabb haláleseteket és korlátozásokat hozhat.

Hirdetés

Mint mondta, jelenleg a lakosság mintegy 30-45 százaléka lehet már immunis a kórra, mivel a beoltottak mellett egy időre azok is védettek, akik átestek a betegségen.

Ezek száma hivatalosan egymillió, de valójában ennek a kétszerese, de akár ötszöröse is lehet.

Azonban ez még nagyon nem elég a közösségi immunitáshoz.

Úgyhogy aki nem szeretné, hogy visszatérjenek a szigorú korlátozások, és ismét beteljenek az intenzív osztályok, az végre oltassa be magát, ha eddig nem tette meg.

Hirdetés