Itt a botrányok eredménye: napról napra csökken Florin Cîţu miniszterelnök pártjának a népszerűsége, a PSD örömére

A felmérések szerint a vörösek ismét készülhetnek a kormányzásra, amit imádnak.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban készült felmérések közül az összes azt mutatja, hogy jelenleg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) fokozatosan veszít a népszerűségéből, míg a nagy rivális, a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyre csak kerekíti a számait. Most kiderült, nem kell ehhez helyi közvélemény-kutató, a külföldi szakik is ezt az eredményt kapják.

A pártpreferenciák elemzésében európai piacvezetőnek számító Europe Elects a friss közvélemény-kutatása alapján

  • a PSD jelenleg 34 százalékon,
  • a PNL 22 százalékon,
  • míg az USR-PLUS 12 százalékon áll,

az utóbbi két alakulat számai hónapról hónapra csökkennek. Meglepő módon enyhén redukálódott az AUR népszerűsége is, őket most a szavazók 12,4 százaléka támogatja, míg az RMDSZ maradt 5 százalékon, azaz tartja magát szépen.

Az Europe Elects hozzáteszi, amellett, hogy a legnagyobb kormánypárt a járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések miatt is veszített a népszerűségéből. De az embereknek nyilván az sem tetszett, hogy az aktuális pártelnök, Florin Cîţu múltjáról kiderült egy s más az elmúlt időszakban, de az sem tett jót a liberálisoknak, hogy a tisztújító kongresszust megelőzően a párt nagyágyúi úgy „lövöldözik” egymást a nyilvánosság előtt, mintha nem lenne holnap.

Hirdetés