Ilyesmi nem történt a régi közvécékkel: egy kolozsvári okostoalett foglyul ejtette a belépőket

Az már csak hab a tortán, hogy az áldozatok gyermekek voltak, és jó órát reszkettek odabent.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a kincses várost minduntalan az instant jövőbe álmodó kolozsvári polgármester tavaly bejelentette: vásárol négy szuperokos közvécét a kolozsváriaknak, darabonként 50 000 euróért. Ja, és további négyet szándékszik beszerezni.

Nos, az ultramodern, önműködő, önmosó budik meglettek és szuperálnak is, kivéve, amikor nem. Úgy tűnik, arra senki sem gondolt, hogy ha a vécé „agya” meghibásodik, a helyiség egyik percről a másikra csapdává változik.

Pedig éppen ez történt a minap, amikor két 10 év körüli gyermek betért a Grigorescu negyedben elhelyezett szupervécébe, méghozzá jó okkal. A bejárati ajtót irányító rendszer éppen akkor omlott össze, a srácok pedig fogva voltak.

Az egyik gyermek hozzátartozója tárcsázta a 112-es sürgősségi számot és a szemtanúk szerint a tűzoltók bő fél óra múlva meg is érkeztek a helyszínre, hogy azt tapasztalják, az automata ajtók valóban nem akarnak kinyílni. A hírek szerint a pánikgomb se működött.

Hirdetés

A tűzoltók végül kibontották az okosvécé egyik fali elemét (az akció újabb fél órát vett igénybe) és a lyukon át kimentették a halálra rémült gyerekeket.

A sztori ennyi, minden jó, ha vége jó. Mindenesetre ezek után nem csodálkoznánk, ha az emberek széles ívben elkerülnék a nagyon okos kelepcéket közvécéket.

Hirdetés