Ez ám a megkönnyebbülés: 50 baniért végre bárki kipróbálhatja az ország legdrágább közvécéjét

Erre két kerek esztendőt kellett várni, csoda, hogy kibírtuk.

Hirdetés

Elérkezett a várva várt pillanat, Emil Boc polgármester hétfőn ünnepélyesen bejelentette a Facebookon, hogy végre a kincses városiak is használhatják azt a négy luxusközvécét, amely darabonként közel 50 ezer euróba került. Nem vicc.

Igaz, az ember nem szívesen „piszkít össze” egy ilyen méregdrága illemhelyet, de hát valahol le kell vezetni a városi élet mindennapi frusztrációit, az új közvécékre is épp azért volt szükség, mert a lakosság követelte.

Három évvel ezelőtt ugyanis a kolozsváriak szavazták meg, hogy a város hozzon létre új közvécéket, mert abból egyre kevesebb van, s oda sem szívesen jár be az ember az állapotuk miatt. Meg is lettek, csak hát két évet kellett várni a közművesítésre.

A Sétatéren, a December 1 sugárúton, a Grigorescu negyedbeli Rózsák parkjában, illetve a Györgyfalvi negyedbeli sporttelepen felállított csodálatos vécéket mi még nem próbáltuk ki, de ezt mostantól bárki megteheti, csak kell hozzá egy 50 banis.

A kolozsvári önkormányzat egyébként nem aprózza el a hasonló projekteket: három évvel ezelőtt darabonként közel 55 ezer euróért vásárolt két többfunkciós mobil bódét a főtérre, mert lóvéra van pénz.

Hirdetés