Ilyen még nem volt: a PSD fel akarja jelenteni a maffiózó liberális kormányt a DNA-nál

Úgy tűnik, a nagy ellenzéki párt minden erejével azon van, hogy nagyobb káoszt teremtsen, mint amekkora amúgy is van.

Hirdetés

Emlékszünk még? A múlt héten Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnökben megint felment a politikai hőmérő higanyszála. Kiállt a mikrofont elé és odavágta: a PSD rosszabb, mint a koronavírus! A gonosz szocik mögött sunnyogó RMDSZ-t is fikázta egy kicsit, de tényleg, csak éppen hogy.

Na, erre a PSD is kardot ragadott. Bajnoka, a párt ideiglenes elnöke, Marcel Ciolacu azonban a nagy vagdalkozás közepette a saját lábát is levágta (szimbolikusan, persze), ugyanis azt találta mondani hogy: „Annál nagyobb káoszt, mint amekkora most van, még a PSD se tudott volna teremteni.”

Akkor azt mondtuk, ez a 2020-as járványos nyár leghülyébb nyilvános beszólása. Most viszont kicsit összezavarodtunk, hiszen amit Ciolacu mester szerdán reggel kiabált a Facebook-oldalán, arra utal, hogy ő bizony komolyan gondolta a káoszbajnokságot. A PSD tényleg minden erejével azon van, hogy tönkreverje ellenfelét, ami a káoszteremtést illeti.

Az elnök úr erősen kezd: a minap egy leszámolás során meggyilkolt hazai maffiavezérhez hasonlítja a liberális kormánytagokat. Politikai maffiózók ők, akik közpénzből akarnak állampártot teremteni! Persze, jön a szokásos szöveg is, hogy maszkok nincsenek, gyerekpénz- és nyugdíjemelés nincs, politikai csúszópénz viszont van.

A legújabb vád a következő: a helyhatósági választások közeledtével a liberális politikai maffia pénzzel, projektekkel akarja átédesgetni a PSD-s polgármestereket a saját oldalára. Aki pedig nemet mond, azt fenyegetik, zsarolják. Ciolacu úr felszólítja a párt polgármestereit, ne engedjenek a nyomásnak.

Hirdetés

Ionopot elnök úrnak is bevisz egy oldalvágást: miért hallgat a volt szebeni polgármester, amikor pártja egyik bűncselekményt követi el a másik után, kérdi sztentori hangon.

És most jön a bomba: Ciolacu úr bejelentette, hogy a PSD feljelenti az összes liberális maffiózó kormánytagot (de az országban szanaszét áskálódó PNL-s csicskákat is) a korrupcióellenes ügyészségnél. Vigye el őket a DNA!

Mi meg csak egy kávét kérünk. És közben lehet fogadásokat kötni: vajon ki lesz a káoszbajnokság győztese? Mert hogy a vesztesei mi, polgárok leszünk, az szinte biztos.

Hirdetés