Így végződött a bukaresti villamosvezető és a bunkó BMW-s elhíresült incidense

Ön szerint kinek volt igaza? A villamosvezetőnek, akinek elgurult a gyógyszere vagy a BMW-snek, aki azt gondolta, rá nem vonatkoznak a szabályok?

Hirdetés

Pár nap alatt milliós nézettséget hozott össze, és azóta is élénk viták tárgyát képezi az interneten a bukaresti villamosvezető és a síneket elfoglaló bunkó BMW-s sofőr tanulságos esete, mely most kemény büntetésekkel végződött. A villamos fedélzeti kamerája által megörökített vasárnapi incidens röviden csak annyi, hogy egy villamosvezető nem hagyta annyiban, hogy egy BMW-s fickó kisajátította a villamosok számára fenntartott közlekedési sávot, és többször is nekiment az autónak, gyakorlatilag hátulról tolni kezdte sofőröstől együtt. Mindez persze érthető módon magasröptű anyázáshoz vezetett.

Az internetre felkerült felvétel még aznap nagyot tarolt, a kommentelők többsége a villamosvezetőnek adott igazat és mély megvetését fejezte ki a bunkó sofőr iránt. Végül a közlekedési rendőrség 2230 lejre büntette a BMW-st, illetve 30 napra felfüggesztette a jogsiját, miután egyértelműen látszik a szabálytalankodás. Súlyosbító körülménynek számított, hogy nem is jelentette a koccanásokat a közlekedési rendőrségnél. A villamosvezető ellen a fővárosi tömegközlekedési vállalat eljárást indított, megvan rá az esély, hogy a helyzetet túlreagáló férfi elveszíti az állását, ki kell fizesse az okozott kárt is. Kollégái viszont kiállnak mellette, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a bukaresti forgalomban nagyon gyakori a villamos- és buszvezetők alaptalan inzultálása.

A történtek nem véletlenül gerjesztettek vitákat, a pattanásig feszült nagyvárosi közlekedésről minden sofőrnek és utasnak megvan a véleménye, várostól függetlenül.

Hirdetés