Olivia Diana Morar az államfő társaságában | Fotó forrása: Facebook

Igazán elárulhatná ez az államtitkár, hogyan lesz valakinek tizenhat lakása

Vajon tisztességes munkával miként lehet ekkora vagyonra szert tenni?

Hirdetés

Ha azt gondolták, hogy csak a PSD-kormányban vannak igazi krőzusok, akkor tévedett. Elég csak ránézni az egyik új igazságügyi államtitkár, Olivia Diana Morar vagyonnyilatkozatára, hogy rájöjjünk, milyen távol áll ez a feltételezés a valóságtól. A kedden kinevezett besztercei ügyvédnő korábban városi tanácsos volt a PNL színeiben és a párt nőszervezetét is vezette, de nem hisszük, hogy mesés vagyona ebből a tevékenységből eredeztethető. De lehet, hogy csak az irigység beszél belőlünk.

Vagyonnyilatkozata szerint 2018 júniusában összesen 16 lakással rendelkezett Besztercétől Nagyváradig, Nagybányától Szatmárig. Igaz, ezek közül „csak” négynek az egyetlen birtokosa, a többi esetben „csak” résztulajdonos. Három telek szerepel kizárólag az ő nevén, és további tizenhárom közös tulajdont képez. Egy kereskedelmi üzlethelyiséget szintén közösen birtokol az egyik családtagjával. Ingatlanai között egy 2013-ban gyártott BMW-vel ingázik.

Ami a legfurcsább, hogy bevallása szerint nem rendelkezik saját bankszámlával vagy banki megtakarítással.

Azt írja róla a helyi sajtó, hogy Besztercén elég sokan ismerik a családot, mert apja, Valeriu Bonca a Szekuritáte egyik parancsnoka volt, neve felmerült Nicolae Steinhardt író és Radu Săplăcan költő, irodalomkritikus dossziéjában is.

Hirdetés