Hoppá: egy miniszter nyilvánosan beismerte, hogy soron kívül, ismeretség révén jutott hozzá bizonyos javakhoz

A tévében, élő adásban kapott őszinteségi rohamot.

Hirdetés

Ritka pillanatnak lehettek szem- és fültanúi azok, akik csütörtökön este a román közszolgálati tévét nézték: egy miniszter őszintén beszélt arról, hogy soron kívül jutott hozzá egy szolgáltatáshoz.

Vlad Voiculesu egészségügyi miniszterről van szó, aki az influenza elleni oltási kampány kapcsán arról beszélt, milyen kálváriát kellett végigjárnia ahhoz, hogy oltáshoz jusson.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az egészségügyi tárca – amit akkor még nem ő irányított, hanem a liberális párti Nelu Tătaru – hiába kampányolt a tavalyi év végén mindenhol amellett, hogy mindenki oltassa be magát influenza ellen, mert az oltóanyag akkora hiánycikk volt, hogy a patikákban hiába keresték az emberek.

Ha esetleg érkezett is, csupán néhány darabot kaptak a gyógyszertárak.

És bizony előfordult, hogy nem is kerültek kereskedelmi forgalomba, mert rögtön az ismerősökhöz vándoroltak.

Nos, Voiculescu miniszter most elmondta, hogy ősszel ő maga is hiába kereste az oltást, aztán végül pult alól, ismeretség révén tudott tíz vakcinát beszerezni a családja számára.

De ő maga végül nem oltatta be magát – tette hozzá gyorsan, csökkentendő az eset súlyát.

Hirdetés

Mindezt annak kapcsán mondta el, hogy csütörtökön arról döntött: az egész lakosságra kiterjesztik az ingyenes influenza elleni oltást, nem csupán a kockázati csoportokra.

Úgyhogy most bárki díjmentesen beoltathatja magát.

Már ha talál oltást a háziorvosnál vagy a patikában.

Vagy van patikus ismerőse.

Hirdetés