Hoppá: a CFR-nél mégsem lettek több mint kéttucatnyian koronavírusosak, és perelni készülnek

Mást mutatnak a bukaresti és mást a kolozsvári tesztek.

Hirdetés

Igazi, Romániához méltó balkáni káoszba látszik fulladni a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapatának ügye, miután az elmúlt két hét arról szólt, hogy a klubnál összesen 26 személy koronavírus-tesztje lett pozitív, ám most úgy tűnik, hogy valójában óriási hiba történt.

A Mediafax saját értesüléseire hivatkozva arról ír, hogy a múlt héten a Mária román királynéról elnevezett bukaresti klinikán elvégzett tesztek alapján koronavírusosnak minősített tizenhat játékos és stábtag Kolozsvárott, a helyi járványkórházban és a megyei kórházban is alávetette magát a koronavírus-tesztnek, és egymás után két tesztjük is negatív lett.

Vagyis jelen állás szerint nem 26, hanem csupán öt személy fertőzött a klubnál.

A hihetetlen fiaskó miatt a kiszivárgott hírek szerint a CFR arra készül, hogy több százezer eurós kártérítést kérve beperelje a bukaresti magánklinikát, hiszen jelentős anyagi kár érte, nem is beszélve a hamisnak bizonyult pozitív tesztek érzelmi hatásairól.

Hogy valami gond valóban lehetett a tesztekkel, az is jelezheti, hogy a hivatalos kiírás szerint a CFR kedden este lejátssza a bajnokiját a Botoșani FC-vel, majd pénteken az egykori Steauából lett FCSB-vel is bepótolja az éppen az első pozitív teszt miatt elhalasztott mérkőzést, illetve augusztis 3-áig, a bajnokság UEFA által szorgalmazott lezárásáig a Craiovával is lejátssza a szintén elhalasztott meccset.

Hirdetés

Már ha nem rekesztik be a bajnokságot a járványhelyzet miatt. Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke ugyanis erre tett javaslatot, azonban a Professzionális Labdarúgóliga (LPF) ezt – többek között éppen arra hivatkozva, hogy a CFR már játékra kész, és a korábban 21 fertőzöttet produkáló Dinamo is csak a tisztiorvosi szolgálat jóváhagyására vár a folytatáshoz – ellenzi a bajnoki idény idő előtti befejezését.

A másik érv az, hogy a televíziós közvetítésekből származó bevételek elmaradását a klubok igencsak megsínylenék.

Nem fogadnánk nagy összegben arra, hogy nem lehet még tovább fokozni ezt a káoszt.

Hirdetés