Lassan elmondható, hogy nem a CFR csapata lett koronavírusos, hanem a koronavírus lett CFR-es

Egyre többen kapják el a fertőzést.

Hirdetés

Nem sikerült megállítani a koronavírus terjedését a bajnoki címvédő, és újabb bajnoki címre hajtó Kolozsvári CFR labdarúgó-csapatánál: a pénteki közlés szerint már huszonhatan kapták el a fertőzést.

Ez a csütörtökön este megérkezett eredményekből derült ki, jelen állás szerint a keret tizenhat, illetve a szakmai stáb tíz tagja fertőzött.

Sajtóértesülések szerint a csapat jelenleg a mogoșoaiai edzőtáborban van, ahol már akkor elkülönítették, amikor az első játékosról, Adrian Păunról kiderült, hogy koronavírusos.

Azóta berobbant a járvány a klubon belül, olyannyira, hogy már az edző, Dan Petrescu is elkapta, ezért kórházba szállították.

A csapat természetesen a következő napokban nem tud pályára lépni, ha pedig a már 21 fertőzéses esetet jegyző Bukaresti Dinamóhoz hasonlóan 14 napos karanténba helyezik a játékosokat, akkor legközelebb csak augusztus 7-én léphetnének pályára, miközben az Európai Labdarúgó-szövetség a bajnokság augusztus 3-ai lezárására szólította fel a tagországokat.

Ha tényleg karanténba kerül a csapat, fölmerülhet, hogy befagyasztják a bajnokságot, igaz, a CFR még mindig ki tud állítani egy kezdő 11-et a még nem koronavírusos játékosokból: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Chipciu, Bordeianu, Fica – Deac, Rondon, Costache.

Hirdetés

Ha viszont közülük is megfertőződnek néhányan, akkor lehet, hogy az ifikkel kell kiállnia a hátralevő mérkőzésekre.

Amúgy a bajnoki címért folytatott küzdelemben a legfőbb riválisnak számító, és lépéselőnyben levő Craiova csapatánál sem rózsás a helyzet: már a technikai stáb három tagja kapta el a fertőzést.

Úgyhogy lehet, hogy a bajnokság győzteseként végül a koronavírust kell kihirdetni.

Hirdetés