Hiába szavazott saját magára egy jelölt, még így is nulla rá leadott szavazatot tüntettek fel a jegyzőkönyvben

Olt megyében történt a választási incidens.

Hirdetés

A vasárnapi önkormányzati választások óta már eltelt jó néhány nap, de a voksolás utórezgései még mindig nem ültek el, továbbra is számos rendellenességre, incidensre derül fény.

Mint például a dél-romániai Olt megyében, a Piatra Olt nevű városban, ahol egy jelölt azzal szembesült, hogy nulla szavazatot kapott.

Mindezt úgy, hogy legalább ő maga saját magára voksolt.

A Sandu Crăciun nevű férfi a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR-PLUS) zandem színeiben indult a polgármesteri tisztségért, illetve a közgyűlési jelöltlistán is szerepelt.

Saját bevallása szerint feleségével, valamint lányával és fiával ment el voksolni, és annak rendje és módja szerint le is szavaztak.

Ezért igencsak kellemetlen meglepetésként érte, hogy urnazárás és a szavazatok megszámolása után a szavazókör jegyzőkönyvében azt tüntették fel, hogy nulla voksot kapott.

Mondjuk, előfordulhat, hogy családtagjai tényleg nem rá szavaztak – erről azóta bizonyára tartalmas beszélgetések zajlottak szűk családi körben –, viszont állítása szerint ő biztosan a saját nevére ütötte a pecsétet.

Hirdetés

Ehhez képest tüntették fel a nulla voksot.

A jelölt „megköszönte” a választási bizottság munkáját, és felhívta az illetékes bíró figyelmét az esetre.

Mondjuk, olyan vidékről van szó, amely a Szociáldemokrata Párt (PSD) fellegvára, és többek között Bukarestben is elhangzottak olyan vádak, hogy az USR-PLUS jelöltjeire leadott szavazatokat más pártok mellett tüntették fel a jegyzőkönyvekben.

De azért ennyire pofátlanul talán még ott sem próbáltak csalni.

Már ha nem véletlenről vagy egyszerű tévedésről van szó.

Hirdetés