Házkutatásokon vadásznak a 350 fős nagyváradi covid-esküvő meghívottainak listájára a rendőrök

Mivel a szervezők nem voltak hajlandóak átadni.

Hirdetés

Még a vártnál is sokkal nagyobb bonyodalmakkal jár annak a 350 fős esküvőnek a megszervezése, amelyen Eugen Boc volt Bihar megyei helyettes rendőrfőkapitány fia házasodott össze, és amelyet természetesen az összes hatályos járványügyi előírás megsértésével tartottak szombaton.

Csütörtökön este tetőtől talpig védőruházatba öltözött nyomozók tették tiszteletüket Boc villájában, a menyasszony szüleinél, a most éppen nem annyira boldog friss házasoknál, valamint a helyszínül szolgáló rendezvényteremben, hogy olyan dokumentumokat, fényképeket vagy filmfelvételeket keressenek, amelyekről pontos képet alkothatnak arról, pontosan hány meghívott is volt az esküvőben, és kik is voltak ott.

Az ok: a szervezők továbbra sem hajlandóak átadni a meghívottak listáját.

Mint megírtuk, az esküvőt olyan körülmények között tartották, hogy zárt térben 50, nyílt térben pedig legfeljebb száz résztvevővel lehetett rendezvényt szervezni (azóta már be is tiltották a magánrendezvényeket, éppen emiatt az esküvő miatt).

A volt helyettes rendőrfőkapitány azt állítja: a meghívottak egy csoportja egy kisbusszal már azelőtt hazautazott Máramaros megyébe, hogy a rendőrök megérkeztek volna a helyszínre, hogy lefújják a lagzit. A nyomozó hatóságok már csak emiatt sem tudják pontosan, kik is voltak jelen.

Hirdetés

Mint megírtuk, az ügyészség eljárást indított a szervezők ellen a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt, a rendezvényterem tulajdonosára pedig 15 ezer lejes bírságot róttak ki.

Kedden aztán kiderült, hogy a menyasszony – aki gyógyszerészként dolgozik a nagyváradi városi kórházban – koronavírusos, ezért aztán elindult a kontaktkutatás, hiszen az összes résztvevőnek karanténba kellene vonulnia.

Az esküvő ismert meghívottai között többek között két ügyész, valamint legalább tíz bihari és két máramarosi rendőr is volt, és két bihari rendőrről – férj és feleség – már ki is derült, hogy ők is fertőzöttek.

És akkor most ismét csak el lehet gondolkodni azon, milyen ország is az, ahol azok sértik meg a legpofátlanabbul a hatályos rendelkezéseket, akiknek be kellene tartatniuk őket.

Bár persze lehet, hogy a betartatásukban jobban teljesítettek, mint a betartásukban.

Hirdetés