A helyszín, az Opera Events épülete /Fotó forrása: Facebook

350 fős lagzi járvány idején? Miért ne? A papa rendőrfőnök volt

Még a meghívottak is feszélyezve érezték magukat azért, mert a befolyásos család ilyen magasról tett a járvány miatti korlátozásokra.

Hirdetés

Az idei nyáron nem telt el úgy egy hétvége, hogy valakik ne gondolják azt, hogy rájuk biztosan nem vonatkozik az a korlátozás, mely szerint egy családi eseményen legfeljebb 150 vendég tartózkodhat (100 kültéren, 50 beltéren). A sort Rareş Bogdan, a PNL európai parlamenti képviselője indította, de még ő sem úszta meg büntetés nélkül, hogy lánya születésnapját népes meghívott-sereggel ünnepelte egy kolozsvári luxusvendéglőben. Azóta sem sikerült megszokni, hogy tényleg senki sem képez kivételt a törvény alól.

Most éppen Eugen Boc, a Bihar megyei rendőrség volt parancsnok-helyettese gondolta azt, hogy fiacskája esküvőjét nyugodtan megtarthatják akár 350 meghívott jelenlétében is. Az egyik nagyváradi rendezvényteremben tartott esemény szombat délután kezdődött, de még a főfogásig sem jutottak el, amikor 21 óra körül a hatóságok is megjelentek. A munkaügyi, a közegészségügyi és az élelmiszer-biztonsági hivatalok felügyelői, valamint a tűzoltóság és a csendőrség emberei egy vegyes ellenőrző egységet alkotva érkeztek a helyszínre, rögtön el is kérték a meghívottak listáját.

A nyugdíjas parancsnok-helyettes azt állította, nincs meg a teljes lista, majd vádaskodni kezdett, hogy volt beosztottjai bosszúból vetnek véget az esküvőnek, nem tudják, hogy kivel húztak ujjat, és majd hivatali visszaélés miatt mindenkit fel fog jelenteni. Nem hatott a fenyegetés: a vendéglő üzemeltetője a maximális büntetést kapta (15 ezer lejt), a násznép pedig kénytelen volt hazamenni. A szervezők ellen eljárás indult a betegség leküzdésének akadályozásáért.

A rendőrök szerint a vendégek egy része konkrétan ahhoz a feltételhez kötötte a meghívás elfogadását, hogy tartsák be a járványszabályokat. Csak a helyszínen derült ki, hogy a családnak esze ágában sem volt korlátozni a résztvevők számát.

Hirdetés