Hazaszökött Romániába magyar csapatától két román focista

Minden létező belső szabályzatot és a járványügyi előírást megszegtek.

Hirdetés

Nincs könnyű életük a vendégmunkásoknak, ha járvány idején haza akarnak térni Romániába, még ha olyan kimagaslóan jól kereső emberekről van szó, mint a profi sportolók. Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici az utóbbi kategóriába tartozik, a magyar élvonalban szereplő Kisvárda két futballistája pedig ezúttal nem a pályán cselezett.

A többi sportcsapathoz hasonlóan a Kisvárda sem tarthat csoportos edzéseket, a játékosoknak otthon kell ülniük és lehetőségük szerint fenntartani erőnlétüket. Grozav és Latovlevici azonban úgy gondolta, inkább hazaugrik Romániába, Kisvárdától úgysincs mesze a határ. Olyan ügyesen léptek le múlt szerdán, hogy csak a keddi virtuális csapatgyűlésen tűnt fel a hiányuk.

Akkor viszont a klub azonnali hatállyal ki is rúgta a belső szabályzatot és a járványügyi előírásokat megszegő két játékost. Ők ugyanis hiába térnének vissza Magyarországra, ott kéthetes karantén várna rájuk. Pedig az idei szezonban hét gólt is szerző, korábban a török és orosz élvonalban is megforduló Grozav a csapat legjobb játékosának számít, akinek piaci értékét még a nem túl acélos magyar ligában is közel egymillió euróra becsülik. Ezt most alighanem alaposan lerontotta a hazaruccanással.

A harmincszoros román válogatott Grozav 2019 januárja óta a Kisvárda játékosa, a nemzeti együttesben 12 mérkőzést játszó Latovlevici idén került a csapathoz, de az első csapatban még nem játszott meccset.

Mindkét focista szerződése a szezon végén lejárt volna a csapatnál, román fociberkekben már az év eleje óta téma, hogy Latovlevici-et a bajnok Kolozsvári CFR szeretné szerződtetni a nyáron.

Hirdetés