Hasta la vista, baby! Az új elnök kirugdossa a Bihar megyei tanács dolgozóinak felét

A váradi Terminator, Ilie Bolojan nem finomkodik, szerinte az intézményben sokkal több alkalmazott van, mint elvégzett munka.

Hirdetés

Meglepő fordulatnak számított Nagyváradon, hogy a várost 12 éve vezető Ilie Bolojan nem indult újabb polgármesteri mandátumért, hanem inkább az egész megye vezetésére tört – sikerrel.

Egy héttel a beiktatása után pedig meg is tartotta első sajtótájékoztatóját, ahol nagyot gurított: rögvest bejelentette, hogy az általa vezetett intézményben túl sok az alkalmazott, ezért december 1-jétől ki is rúgja a dolgozók felét.

A jelenlegi 174 alkalmazott közül 86 kerül lapátra, és csak 88 marad a megyeházán.

Bolojan szerint minden részlegen indokolatlanul sok jelenleg az alkalmazott, és vannak olyan részlegek is, amelyek teljesen cél nélküliek. Példaként említette, a védett területeket kezelő igazgatóságot, amely azért fölösleges, mert az efféle teendőket már 2 éve állami hatóság látja el, a megyének semmi köze hozzá.

Jelenleg 270 ezer euró megy el havonta (plusz bónuszok) csak az alkalmazottak bérezésére,

ami tényleg nem kevés pénz, ezt szeretné lefaragni az új tanácselnök, és egyúttal a feleannyi alkalmazottal is hatékonyabbá tenni a megyeháza működését.

Az új organigramot a csütörtöki első ülésén várhatóan megszavazza az újdonsült testület, mivel kétharmados többsége van a váradi Terminator, Ilie Bolojan táborának, a PNL-seknek.

Hirdetés