Fotó: Facebook/Bíró Csaba Polgármester

Három ember, köztük a sóváradi polgármester is meghalt egy szennyvízülepítőben, a negyedik áldozat a kórházban hunyt el (FRISSÍTVE)

A polgármester és lánya egy helyi lakosnak próbáltak segíteni, de ők is rosszul lettek a mérges gázoktól.

Hirdetés

Frissítés:

A Sóváradi Lapozgató Facebook-bejegyzésben közölte, időközben meghalt az a 62 éves férfi is, akit a baleset után válságos állapotban szállítottak kórházba, így már négyre nőtt az áldozatok száma.

Tragédia történt a Maros megyei Sóváradon. Egy helyi lakos a szomszédját kérte meg, hogy segítsen neki kitakarítani az állatfarmján lévő szennyvízülepítő tartályt, ám a férfi rosszul lett a mérges gázoktól és elájult. A gazda azonnal értesítette az 112-őt, de a település polgárlesterét, Bíró Csabát (képünkön) is, aki a lányával együtt a helyszínre sietett.

Mindketten leereszkedtek az emésztőgödörbe, hogy kihúzzák az eszméletlen férfit, de ők is rosszul lettek. Végül a gazda is megpróbált segíteni, de ő is elájult.

Hirdetés

A helyszínre kiérkező tűzoltók már csak őt tudták újraéleszteni, a három másik áldozat életét vesztette. A polgármester 32 éves lánya 1 éves gyermekét hagyta hátra.

Részletek a Székelyhonon.

Hirdetés