Három piros lap, egy gól és három pont

Kettős emberelőnyben szenvedve győzött Rennes-ben a Kolozsvári CFR az Európa Ligában.

Hirdetés

Azt szokták mondani, hogy a jó csapatok rossz játékkal is nyernek. Ez és a csütörtök esti második félidő alapján a CFR rohadt jó csapat, mert ritka rossz játékkal győzte le idegenben a Francia Kupa-győztes Stade Rennes-t.

A kolozsvári sikert azonban a franciák hibái alapozták meg. A sort Edouard Mendy kapus kezdte, aki az 5. percben elgázolta Lacina (a szurkolóknak csak Lacika) Traorét, amiért Alekszej Eszkov orosz játékvezető kiállította. A Rennes kapuját innen kezdve egy 16 éves és 254 napos ifi, Pépé Bonet őrizte, aki egyből be is nézte Ciprian Deac szabadrúgását.

Az emberelőny ellenére a CFR kivárásra játszott, játékosai főleg Mbaye Niang rugdosásával voltak elfoglalva. Ez pedig annyiban sikeres volt, hogy amikor a szenegáli csatár 11-est rúghatott a 28. percben, a kaput sem találta el. A rossz lövéshatékonyság az egész meccsen jellemző volt a Rennes focistáira, 15 kísérletükből alig egy ment kapura.

Az utolsó ajándékot a második félidő legelején kapta a CFR, amikor Camavinga is kapott egy piros lapot, Omrani felrúgásáért. Kettős emberelőnyben viszont a kolozsvári csapatnak fogalma sem volt, mit is kéne játszani, pedig néhány hete, a Voluntari ellen már gyakorolhatta, akkor 5-0 lett a vége. Most viszont csak tétován passzolgattak és várták az idő múlását, a vérszemet kapó franciák pedig nyolc mezőnyjátékossal is mentek előre az egyenlítésért. Csakhogy pocsékul lőttek, így a CFR megúszta, pedig az utolsó tíz percre ismét egyre csökkent létszámfölénye, miután Mateo Szusics második sárgáját is megkapta Niang folyamatos aprításáért.

Hirdetés

Két hét múlva, a Fellegváron újra találkozik a két csapat, addig talán megnyugszanak, és egymás helyett inkább a labdát rúgják.

Európa Liga, E-csoport, 3. forduló:
Stade Rennes–Kolozsvári CFR 0-1 (Deac 9.)
Celtic–Lazio 2-1 (Christie 67., Julien 89., illetve Lazzani 40.)
Az állás: 1. Celtic 7 pont, 2. CFR 6, 3. Lazio 3, 4. Rennes 1.

Hirdetés