Halottnak nyilvánítottak egy beteget, pedig…

… pedig az illető ma is él, hála Istennek. Ja, a félretájékoztatott család elő is készítette a temetést.

Hirdetés

A morbid sztori valahol délen történt, pontosabban a craiovai megyei kórházban. A kórház (nem túl) alapos alkalmazottai megállapították egy (a hírek szerint epilepsziás) betegről, hogy elhunyt. És lelkiismeretesen tájékoztatták a családot a tragédiáról.

Mivel mindez a hétvégén történt, az elhunyt pedig egy távolabbi faluból került a kórházba, a család gondolta, szépen megszervezi a temetést, ahogy dukál: megkondították a lélekharangot, zenészeket toboroztak satöbbi. Aztán hétfőn elmentek a kórházba, hogy azonosítsák a megboldogultat. És meg is fagyott ereikben a vér egy pillanatra: egy számukra ismeretlen holttest hevert a hullaházban.

Na de akkor hol van a halottnak nyilvánított ember? A 78 éves férfira az intenzív osztályon találtak rá: ugyan nem volt makkegészségesnek mondható, de halottnak sem, sőt!

Amikor rákérdeztek, a kórház igazgatója elismerte, hogy hiba történt az intenzív osztályon, valahogy összekeverték a betegeket. A tévedések akasztófa-humoros vígjátéka olyan jól sikerült, hogy a család durva félretájékoztatása mellett a buzgó orvosi személyzet egy boncolási kérelmet is leadott a rendőrségen.

És akkor képzeljük el, ki mit érezhetett a történtek idején, no meg utána.

Hirdetés