Halálos áldozatokat követelő robbanás történt egy gázvezetéknél – csütörtöki hírmix

Egy férfi meg iskolásokkal teli buszon végzett önkielégítést.

Hirdetés

Robbanás történt a Călimănești-i gázvezetéknél

Szerda este felrobbant egy gázvezeték Călimănești-nél, Vrancea megyében, a moldvai A7-es autópálya építőtelepén. A robbanásban a kivitelező cég négy munkása meghalt, öt másik pedig megsérült. A robbanás nyomán keletkezett tüzet csupán három órával a tűzoltók kiérkezése után sikerült eloltani, illetve még mindig dolgoznak a berendezések lehűtésén. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a két sérültet, egy 61 és egy 53 éves férfit csütörtökön reggel helikopterrel bukaresti kórházba szállítottak. Testük 30, illetve 40 százalékának szenvedtek égési sérüléseket, jelenleg gépi lélegeztetésre szorulnak. A hatóságok a helyszíni vizsgálatok során arra jutottak, hogy a robbanást, mely egyébként nem befolyásoltaa közeli Focşani, Adjud és Odobeşti gázellátását, a moldvai A7-es autópálya építőtelepén végzett munkálatok okozták. A Transgaz beszámolt arról is, hogy a vállalat képviselői a robbanás után azonnal a helyszínre siettek, és az előírásoknak megfelelően lezárták a gázvezetéket, hogy megakadályozzanak további, emberéletet vagy környezetet veszélyeztető eseményeket. A vállalat közleménye szerint a kivitelező nem tartotta be a Transgaz 2021. január 4-én kiadott engedélyében foglalt előírásokat, és nem volt engedélye az autópálya nyomvonalát keresztező gázvezeték elmozdítására.

 

„Álmában” maszturbált az iskolásokkal teli autóbuszon egy apuka

A Bihar megyei Köröstarján és Körösgyéres térségében közlekedő autóbuszon vette videóra egy szülő, hogy egy férfi miután leült a lánya mellé elkezdte markolászni saját magát. Az egy Facebook-csoportban is közzétett videó mellé írt bejegyzés szerint az utasok hiába kérték, hogy hagyja abba, a férfii nem tett eleget a kérésnek. Az eset felkeltette a rendőrség figyelmét is – hogyne keltette volna!? –, eljárást indítottak közszeméremsértés miatt. Az Ebihoreanul cikke szerint egy 30 éves körösgyéresi férfi volt az elkövető, aki miután szembesült a róla készült videóval a Facebook-csoportban elnézést kért, illetve azzal próbálta menteni, hogy: elaludt az autóbuszon, és álmában végzett önkielégítést. „Nem szándékosan tettem, fáradt voltam és elaludtam” – magyarázta a férfi, akinek felesége és két gyermeke van.

 

Egy gyógyszeripari cég alkalmazotját gyanúsítják drogkereskedelemmel

Nem elég, hogy a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), valamint a fővárosi rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának legújabb akciója, a Himéra már a neve által is olyan akciófilmeket idéz, mint a Mission Impossible, „felfedezéseik” is igazán filmbeillőek. Most épp a jelenleg forgalomban lévő legveszélyesebb kábítószerekkel, fentanillal és oxikodonnal való kereskedelemmel gyanúsítják egy gyógyszeripari cég alkalmazottját. A DIICOT közleménye szerint a gyógyszeripari ágazatban tevékenykedő cég egyik alkalmazottja 2022-ben és 2023-ban rendszeresen forgalmazott kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket, nevezetesen több mint 10 ezer fentanil hatóanyagú tablettát, körülbelül 700 oxikodon tablettát, 1200 ampulla morfiumot, kodein tablettákat és 380 fentanil-tapaszt. A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított a gyógyszeripari cég egyik lerakatánál dolgozik. Elfogásakor az ügyészek több tucat dobozt találtak nála fentanil hatóanyagú tabletákkal, amelyeket eladásra szánt. Az ügyben több személyt előállítanak és az érintett cég tevékenységét is megvizsgálják. A fentanilt és az oxikodont a hozzájuk köthető magas halálozási arány miatt a jelenleg forgalomban levő legveszélyesebb kábítószerekként tartják számon. A fentanil az egyik legerősebb szintetikus kábító fájdalomcsillapító, amelyet végstádiumban lévő daganatos betegeknél és műtétek okozta fájdalomcsillapításra használnak. A gyógyszer csak receptre kapható. Szaktanulmányok szerint a fentanil százszor erősebb a morfiumnál és 30-50-szer erősebb a heroinnál. Az amerikai kábítószer-ellenes hivatal (DEA) honlapján közzétett adatok szerint „olyan erős és halálos, hogy akár egy mikrogramm is képes megölni egy embert”.

Hirdetés