Ha Németországba utazna, tudjon róla, hogy néhány romániai megyét rizikósnak nyilvánítottak

Negatív koronavírus-teszthez kötik a beutazást ezekből a megyékből, de lehetőséget adnak arra is, hogy az ország területére lépve, ingyenesen végezzék el a tesztet.

Hirdetés

A romániai megyei járványadatok alapján Németország úgy döntött, hogy hét megye – Argeş, Bihar, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți és Temes – esetében szigorítja a beutazás szabályait. A német hatóságok értesítették a román külügyminisztériumot, hogy állampolgárságtól függetlenül, aki a veszélyzónává minősített megyékben járt, péntektől (augusztus 7-től) szigorúbb feltételekhez kötve utazhat Németországba.

Két lehetőség közül választhatnak:

  • vagy felmutatnak egy negatív koronavírus-tesztet, mely a beutazást megelőző 72 órában készült,
  • vagy a határátlépést követő 72 órán belül tesztnek vetik alá magukat, amiért még fizetniük sem kell.

A mintevételt a repülőtereken, a háziorvosi rendelőkben vagy a helyi egészségügyi intézményekben ejthetik meg. Amennyiben valaki nem tesz eleget a kötelezettségnek, a német hatóságok megtagadhatják az országba való belépést vagy házi karanténra kötelezhetik az illetőt. Amennyiben valaki úgy dönt, hogy Németországban végezteti el a tesztet, akkor az eredmény kézhezvételéig házi karanténban kell maradnia.

Ha Ön ezekből a romániai megyékből Németországba utazna, akkor töltse ki ezt az angol nyelvű formanyomtatványt, és tájékozódjon az állandóan frissülő veszélyzónákról.

Egyéb fontos információkat a beutazási feltételekről itt találhat.

Hirdetés