Ha ezek a forgalmi ellenőrök komolyan vennék a melót, most hülyére büntetnék saját magukat

Téli gumik és hólánc nélkül a havas úton? Ha van egyenruhája, akkor simán!

Hirdetés

A Facebookra töltött fel egy sofőr egy rövid kis videót, amelyen a közúti forgalmi ellenőrök egyik furgonja (helyi dialektusban: duba) látható, amint kipörgő hátsó kerekekkel reménytelenül próbál megkapaszkodni a vékony hóréteggel fedett úton, ám hiába. (A videóért ide kattintson.)

Ez nyilván azért van, mert a közegek fütyültek a saját maguk által betartatni kívánt közúti szabályokra, és nyári gumival, hólánc nélkül vágtak neki a zord közlekedési viszonyoknak.

Mondjuk elég bajos lesz a bűnüldözés helyben forgó kerekekkel.

A kommentelők persze szóvá is teszik a hibá(ka)t, van aki a téli gumik hollétéről érdeklődik, van aki megjegyzi, hogy neki bezzeg a jogosítványát is bevonnák, ha ilyet csinálna, egy elmés hozzászóló pedig egyszerűen annyit javasol a közegeknek, hogy szórjanak le egy kis sót vagy homokot, és máris menni fog minden, mint a karikacsapás.

A kérdés már csak az, hogy mégis mit várhatunk el a polgároktól egy országban, ahol olyan rendfenntartók vannak, mint ezek, olyan szenátorok, mint Diana Șoșoacă, olyan jobboldaliak, mint Gheorghe Funar és olyan liberálisok, mint Florin Cîţu…

Hirdetés