Elkezdődött a tanév: műanyaglövedékes pisztollyal lőtt diáktársára egy 16 éves diák az osztályteremben

Szerencsére nem történt nagy baj, a fiú attól még nem ússza meg a rendőrségi eljárást.

Hirdetés

Épphogy elkezdődött az új tanév, máris kapkodjuk a fejünket, milyen nem várt veszélyeket tartogat a vakációból visszatérő diákok számára az iskolai élet. A tanévkezdés napján megtörtént az első késelés, csütörtökön pedig elsült egy pisztoly is. Még szerencse, hogy „csak” egy műanyaglövedékes pisztoly, amely nem okoz maradandó sérüléseket, azonban a bele töltött apró golyók fájdalmat tudnak okozni.

A 16 éves diák, aki a pisztolyt magával vitte az osztályterembe, egy vele egykorú lányt vett célba és a kezét és a lábát is eltalálta.

A Gorj megyei Rovinari egyik iskolájában történt esetről a biztonsági őr értesítette a csendőröket, akik átkutatták az osztálytermet, és megtalálták a pisztolyt és a lövedékeket a gyereknél. Azt állította, hogy az egyik osztálytársával együtt vette egy vásárban.

A gumi- vagy műanyaglövedékes pisztolyok viszont nem gyerekjátékok, és főleg nem lehet velük közintézménybe menni, így a büntető törvénykönyv 372. cikkelyének 3. bekezdése alapján eljárás indult a kölyök ellen.

Hirdetés