Gumiabrocsokat égetve ünnepelték az ortodox húsvétot az utcán – persze hatalmas bírság lett a vége

Egy Galac megyei településen történt az incidens.

Hirdetés

Alaposan megemlegetik az idei húsvétot a Galac megyei Munteni község lakói. Nem csupán azért, mert idén a koronavírus-járvány miatt az emberek a házaikba kényszerültek, hanem azért is, mert a kijárási korlátozásokat megszegve akartak ünnepelni, és ez irdatlan összegű bírságokat hozott számukra.

Mint kiderült, helybeliek egy csoportja szombaton késő este, nem sokkal éjfél előtt kivonult az utcára, ahol gumiabroncsokat gyújtott meg, és a tüzet körülállva hangoskodott.

Volt olyan is, aki nem elégedett meg a kijárási korlátozások megszegésével, de ennek tényét világgá is akarta kürtölni, ezért közösségi oldalán elkezdte élőben közvetíteni a bulit.

A rendőrök viszont éppen ennek nyomán értesültek az egészről, és azonnal a helyszínre siettek.

A rendfenntartók kiérkezésekor a csoport tagjai persze hazamenekültek, de az élőzés lebuktatta őket: a rendőrök simán azonosították őket, és óriási összegű, fejenként húszezer lejes bírságot róttak ki rájuk a kijárási korlátozások megszegése miatt.

Hirdetés

És ugyanez történt a Dâmboviţa megyei Vizureşti-en is: ott is utcai bulit tartottak, amelyet szintén élőben közvetítettek, így a rendőrök itt is lecsaptak, és hat 20 ezer, valamint egy tízezer lejes bírsággal kedveskedtek a résztvevőknek.

Biztosan megérte a buli.

Hirdetés