Groteszk tragikomédia: böhöm nagy luxusautókkal járnak az érintettek a szociális segélyért

Az élet önmagában is elég nehéz, csak nem fogják ölben cipelni a sok cuccot?

Hirdetés

A szociális segély jó dolog. Már ha azokhoz az emberekhez kerül, akiknek valóban szükségük van rá. Nem így történik azonban mindenütt. Például Isten Anyjának Virágoskertjében, pontosabban a Kárpátok hegyláncán túl elterülő részben. Ezúttal Craiova kies városában lehetett bárki szemtanúja annak a groteszk felvonulásnak, melynek célja a szociális segélyek átvétele volt.

Nehogy arra tessék gondolni, hogy csak nehéz sorsú polgárok álltak sorba a segélyekért. Sőt, őket inkább eltakarta a böhöm nagy terepjárók, kabriók, sportkocsik, egyéb luxusautók kígyózó sora. Fura, nem? Ha valakinek egy 70 000 eurós SUV van a segge alatt, miért is van szüksége málélisztre, cukorra, ilyesmikre? Úgy tűnik, az érintett polgároknak nagyon is van. Igaz, amikor a kíváncsi riporter rákérdez, az úrvezető azonnal készen áll a válasszal: á, dehogyis jöttek ők a segélyért, csak ide ni, a szomszéd iskolába érkeztek, hogy megbeszéljenek valamit a gyermekük osztályfőnökével. Aha.

A látvány, a helyzet valóban gyomorforgató. És csak azon töprengünk, hogy a polgármesteri hivatal illetékes közszolgáinak ez a bizarr felvonulás nem szúr szemet? Bár lehet, hogy ők is ugyanazon szomorú színjáték szereplői.

Aki esetleg kíváncsi a képekre, itt megnézheti őket. Egyebekben szép napot kívánunk!

Hirdetés