Grindeanu: a romániai vasútállomások 90 százaléka úgy néz ki, mintha rakétatámadás érte volna őket

A közlekedési miniszter az ostrom alatt álló ukrajnai Mariupol állomását hozta fel példaként, majd elmondta, hogyan mentenék meg a siralmas állapotban lévő ingatlanokat.

Hirdetés

Aki már vonatozott egy jót ebben a szép országban, pontosan tudja, hogy elég messze van a civilizáció attól, ami a román vasútállomásokon tapasztalható, na de kedden még Sorin Grindeanu is előkapott egy erős hasonlatot az állami vasúttársaság (CFR) tulajdonában lévő épületek állapotát kommentálva.

A közlekedési miniszter egyenesen úgy fogalmazott, a romániai állomások 90 százaléka úgy néz ki, mint az ukrajnai Mariupolban, ahol rakétatámadás érte a vasút épületét. Ide háború sem kellett ehhez, mint a szomszédos országban – ezeket a CFR hagyta lerobbanni, s mivel pénze sincs rá, hogy felújítsa őket, Grindeanu szerint jobb lenne, ha gyorsan átadnák a helyi önkormányzatoknak.

A közlekedési miniszter azt ígérte, hamarosan egy jogszabályt is kidolgoznak annak érdekében, hogy ezt a decentralizációs folyamatot gördülékenyebbé tegyék.  Azt is felvetette, hogy a helyi önkormányzatok vegyék át azokat a kihasználatlan területeket is, melyekkel a CFR hosszú évek óta semmit nem tud kezdeni. A sok ígérgetés után kíváncsian várjuk, hová fut ki az aktuális kormány legújabb fejlesztési ötlete.

Hirdetés