Geoană szerint az oroszok blöffölnek, anyamedvét kergettek el a csíksomlyói búcsúról – hírmix

Romániai kórházak pedig a Gázai övezetben megsérült palesztin gyerekeket fogadnak hamarosan.

Hirdetés

Geoană szerint az oroszok csak blöffölnek

Mi is megírtuk, hogy mennyire feszült várakozással követi a sajtó és a közvélemény a legújabb forró témát: adunk-e Patriot légvédelmi rakétarendszert saját készletből az ukránoknak, amint ezt Klaus Iohannis az amerikai látogatása során belengette, vagy sem. Annál is inkább, mert az orosz fél máris rakétatámadással fenyegette Romániát, ha ez bekövetkezik. Mircea Geoană, a NATO román főtitkár-helyettese azonban egy rádióinterjúban igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Szerinte Oroszország csak blöfföl, az agresszív kommunikációt pedig arra használja, hogy befolyásolja a NATO-tagállamok közvéleményét. Magyarán, hogy megfélemlítse őket. Geoană azt mondta, a NATO semmilyen szinten nem szól bele, hogy az egyes tagállamok mivel támogatják Ukrajnát, Ukrajna támogatását viszont a maga részéről az egyetlen racionális és stratégiailag helyes dolognak nevezte.

Kétbocsos anyamedvét űztek el a csíksomlyói búcsú helyszínéről

Kétbocsos anyamedvét űztek el a szombaton esedékes csíksomlyói pünkösdi búcsú helyszínéről – jelentette be pénteken Bors Béla csíkszeredai alpolgármester. A területet csütörtök este fésülte át a polgármesteri hivatal megbízásából tíz vadász három kutyával, a nagyvadakat pedig mélyen az erdőbe űzték elővigyázatosságból, az anyamedvék ugyanis könnyen megvadulhatnak, ha a bocsaikat nem érzik biztonságban. Bors szerint a vadászok a búcsú idején is készenlétben állnak majd minden eshetőségre.

A Gázai övezetben megsérült gyermekeket látnak el hamarosan román kórházak

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter pénteken bejelentette, hogy romániai kórházak is fogadnak hamarosan ellátásra olyan palesztin gyerekeket, akik a Gázai övezetben dúló harcokban sérültek meg. A miniszter nem mondott részleteket sem arról, hogy hány gyermek érkezésére lehet számítani, sem arról, hogy ez mikorra várható, csak annyit jegyzett meg, hogy a közeljövőben esedékes. Felsorolta azonban azokat a bukaresti kórházakat, amelyek már fel is készültek a fogadásukra.

Hirdetés