Fotó: ziaruldeiasi.ro

Folytatódik a szomorú sorozat: ezúttal egy gyerekkórházban csaptak fel a lángok (VIDEÓval)

Nem elég, hogy az egészségügyi intézmények óriási terhelés alatt működtek az elmúlt hónapokban, kis túlzással egymást érik a kórháztüzek az országban.

Hirdetés

Ezúttal Iași-i gyerekkórházban csaptak fel a lángok az esti órákban, szerencsére egy olyan harmadik emeleti teremben, melyet épp nem használnak. Biztonsági okokból az épületrészt kiürítették – a friss információk szerint tizenkét gyerek, négy szülő és hét alkalmazottat kellett sürgősen elköltöztetni az intenzív osztályról -, az egyetlen jó hír az, hogy szerencsére nincsenek áldozatok – közölte az egészségügyi minisztérium.

A gyerekkórházhoz vezető utat teljesen lezárták, hat tűzoltóautót és több mentőt is a helyszínre rendeltek. A tűzet rövid időn belül sikerült eloltani, arról viszont egyelőre nincsenek információk, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget.

Egy tavalyi felmérés egyébként azt mutatja, az ország kórházainak alig 23 százaléka rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel. A ziaruldeiasi.ro információja szerint a gyerekkórház épp nem ebbe a kategóriába tartozik. Mint ismeretes, az elmúlt hónapokban több kórháztűzről is be kellett számolnunk: novemberben a Piatra Neamț-i megyei kórházban tíz ember halt meg egy tűzvészben, a bukaresti Matei Balș járványkórházban öten vesztették életüket. De két kolozsvári, egy dési és egy craiovai kórházban is dolguk akadt a tűzoltóknak, igaz, ezek legalább nem végződtek tragédiával.

 

Hirdetés