Fogalmunk sincs, miért, de tovább növekszik a PNL népszerűsége

Lássuk, mit mutat a legfrissebb IMAS-felmérés pártjaink szimpátiaindexéről, három nappal a választások előtt.

Hirdetés

A legutóbbi, augusztus végén megjelent közvélemény-kutatáshoz képest nem változott a pártok rangsora a népszerűségi listán, ami talán picit meglepő lehet, hogy a néha részeg sofőrként kormányzó liberálisok tovább tudták növelni a népszerűségüket, jelenleg 34,7 százalékon állnak a korábbi 33 százalékhoz képest.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a jelenlegi szimpátiaindexével nagyon nem dicsekedhet: a múlt hónapi 20 százalékos mutató is már történelmi mélypontnak számít, de Ciolacuék most csak a megkérdezettek alig 19 százalékát tudták megnyerni.

Az USR és a PLUS még mindig bronzérmes, de 18 százalék helyett most csak 17-et tudtak felmutatni az Europa FM által megrendelt IMAS-felmérésében.

Amennyiben vasárnap parlamenti választásokat szerveznének, az RMDSZ átlépné a küszöböt a maga 5,3 százalékával, a tulipánosokon kívül pedig csak a Ponta-féle Pro Románia (9,5%) tudna beleszólni még a törvényhozásba.

Hirdetés

Sok meglepetést tehát nem hozott a friss felmérés, az viszont beszédes, hogy a megkérdezettek 22,3 százaléka azt mondta, nem tudja, kire szavazna, vagy válaszolni sem akart.

Hirdetés