Fotó: Facebook/ Electric Castle

Ezt is elvette a járvány: idén is elmarad az Electric Castle fesztivál

A következő bulira 2022 júliusáig kell várni. Az Untold és a Neversea alatt is rezeg a léc.

Hirdetés

Amitől a fesztiválok szerelmesei félte, bekövetkezett: az Electric Castle szervezői hivatalosan bejelentették, hogy az idei buli elmarad. Facebook-bejegyzésükben arra hivatkoznak, hogy az illetékesek által a hasonló eseményekre bejelentett intézkedések és megszorítások annyira kivitelezhetetlenek, hogy inkább az újabb halasztás mellett döntöttek.

A következő Electric Castle fesztiválra így csak 2022. július 13–17. között kerül sor, igaz a legfontosabb meghívottak, a Twenty One Pilots, a Gorillaz és a Deftones már visszaigazolták, hogy ott lesznek jövőre a bonchidai Bánffy-kastély udvarán.

A bejegyzést azzal zárják, most, hogy hivatalos a bejelentés, ha lehet még szomorúbb az egész, így nem is tudnak végleg beletörődni, és egyelőre a hatóságokkal egyeztetve keresik a lehetőségét annak, hogy egy-két kisebb eseményt azért mégis szervezhessenek még ebben az évben.

Akik már korábban vettek jegyet, bérletet, jövőre is felhasználhatják, vagy visszakapják a pénzüket, ezzel kapcsolatban hamarosan részletesebb infókat is közölnek a szervezők.

Hirdetés

Bár az még nem hivatalos, de egyre valószínűbb, hogy Emil Boc kedvenc fesztiválja az Untold, valamint a Neversea is hasonló sorsra jutnak. A rendezvények igazgatója, Edy Chereji az EC csapatához hasonlóan az illetékesek által bevezetett megszorításokról panaszkodott az Antena 3 műsorában. Egyrészt az aktuális fertőzöttségi rátához, és az oltás üteméhez kötik az egészet, amire a fesztiválszervezőknek semmi ráhatása nincs, másrészt tovább erőltetik a résztvevők közötti 2 méteres távolságtartást, ami Chereji szerint abszurdum. Augusztusban ráadásul nem is szabad egynaposnál hosszabb rendezvényeket szervezni.

Ő azonban egyelőre reménykedik abban, hogy az illetékesek, Florin Cîțu miniszterelnökkel az élen átgondolják az értelmezhetetlen szabályaikat, és lehetőséget adnak a fesztiválszervezőknek arra, hogy kiszámítható keretek között tervezhessenek.

Hirdetés