Ez is 2021 Romániája: elvadult kóbor tehenek zaklatják az üdülőváros lakóit (VIDEÓval)

Amikor már egy bika is meglátogatta a helyi rendőrséget, a városházán úgy döntöttek, most már igazán lépni kéne valamit.

Hirdetés

Jó, hát persze itt az emberek nyakán ez a világjárvány, meg valami energiaválságról is beszélnek, aztán Bukarestben egy rendes kormányt sem sikerül alakítani, s itt a tél is a kanyarban – ezek mind fontos problémák, de vannak helyek ebben az országban, ahol akadnak még komoly gikszerek.

Például a Suceava megyei Dornavátrán, ahol tehéncsorda kóborol a város utcáin, néha megpihennek egy-egy körforgalom zöldövezetén, kedvük szerint „szabályozzák” a forgalmat, baleseteket is okoznak, autókat karcolnak meg, a tulajdonosukat – egy idős asszonyt – pedig hiába bírságolják meg, soha nem fizeti ki azokat.

Olyan nap is volt, amikor egyszerre 17 kérődzőt engedett szabadon fényes nappal az üdülőváros utcáin, de a botrány akkor robbant igazán, amikor egy helyi lapban fotó jelent meg egy bikáról, amint a rendőrség épületének a bejárata előtt ácsorog.

A városházán ekkor kezdték el megunni az indiai hangulatot, el is indultak a helyi cowboyok egy jó nagy kamionnal, de végül csak három darab jószágot sikerült feltessékelni a járműre, mert az addig békésen sétáló négylábúak a hivatalos álláspont szerint megvadultak…

Hirdetés