Ez igen, kampány: az ájtatos elnökjelöltek versenyt futnak a… Jóisten szavazatáért!

Sajnos nem tudtuk kideríteni, megkapta-e az Úr a román állampolgárságot.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az egyik vérnackó elnökjelölt, bizonyos Ninel Peia eltűnt, mint a kámfor, de aztán sajnos előkerült, mégpedig egy moldvai kolostorból, ahol feltételezésünk szerint Istennél próbált lobbizni némi szavazatokért.

De azt hiszik, csak a totál nímandok fordulnak a Fennvalóhoz? Egy frászt! A szocik is úgy gondolják, nem árt egy kis „csúszópénzt” betolni a mennyei perselybe. A Neamț megyei PSD-s báró, Ionel Arsene (Liviu Dragnea kebelbarátja) gondolt egyet, és megszenteltette a pártszékházat. Mondjuk, nem is árt, tekintettel az ott elkövetett bűnökre. Nyilván csakis olyan bűnökre gondolunk, mint Isten nevének hiábavaló szájra vétele, a világszerte elterjedt politikusi füllentés vagy egymás szüleinek káromlása. Semmi egyébre.

De maga a PSD-s elnökjelölt, Viorica Dăncilă ex-miniszterelnök asszony is meglátogatta a Jóistent, méghozzá otthon. Tudják, ugye, mekkora botrányok szoktak ebből kipattanni? Hogy egy magas rangú politikus elmegy egy befolyásos személy otthonába, hogy ott lobbizzon? Hajjaj! Nos, Dăncilă asszonyt le is fotózták az Isten nappalijában, amint épp „kezet csókolt” a mennyek Urának. Add, Uram, a szavazatodat nekem, suttoghatta közben.

Namármost: kétségtelen, hogy az Úr (tekintettel végtelen hatalmára) számtalan számú szavazattal bír. Ha úgy akarja, lazán elintézheti bárki győzelmét. Egy dologra azonban nem tudtunk fényt deríteni, pedig Isten bizony, minden követ megmozgattunk földön-égen. Sehol sincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy Isten megkapta volna a román állampolgárságot. Amellyel, ugye, a szavazati jog is jár.

Na de, hinni lehet. És kell is!

Hirdetés