Meghaladta az egy tucatot a járvány halálos áldozatainak száma

Az idősek kiemelten veszélyeztetettek.

Hirdetés

Sajnos a jó hírek egyelőre váratnak magukra a koronavírus-járványról Romániában:szerdán 13-ra nőtt a kór halálos áldozatainak száma.

Az újabb halott egy 72 éves Krassó-Szörény megyei nő, akit kedden este szállítottak át a temesvári járványkórházba a resicabányai megyei kórházból, ahol 21-e óta kezelték.

Az egészségügyi illetékesek szerint nem járt külföldön, és nyilvántartott fertőzött személlyel sem került kapcsolatba, tehát nem lehet kideríteni, kitől kapta el a kórt.

A 12. halott egy 74 éves, Ialomiţa megyei férfiról van szó, akit a comăneşti-i kórházban kezeltek. A férfin március 19-én jelentek meg a tünetek, 22-én súlyos állapotban szállították kórházba. A túlsúlyos páciens veseelégtelenségben és több más betegségben is szenvedett.

Ezek az esetek ismét csak alátámasztják, hogy az illetékesek nem a levegőbe beszélnek, amikor arra figyelmeztetnek: a beteg, idős személyekre a legveszélyesebb a járvány, ezért a lehető legkevesebbet tartózkodjanak a lakásukon kívül – sőt, ha lehetséges, egyáltalán ne tegyék.

Hirdetés