És nincs vége: Temesváron most egy menhelyen tolták túl a kártevőirtást

Több tucatnyi ember panaszkodott légzési nehézségre.

Hirdetés

Az illetékes hatóságoknak most már komolyan át kellene bogarászniuk, kiknek is adtak ki engedélyt kártevőirtás végzésére, mert Temesváron már megint sikerült úgy „kifertőtleníteni” egy intézményt, hogy emberek tucatjainak kellett fuldokolva a szabadba menekülniük.

Egy éjjeli menhelyről van szó, ahol kedden zajlott kártevőirtás, a már szokott eredménnyel: a menhely ügyeletese kedden este értesítette kétségbeesetten a hatóságokat, hogy a művelet után szúrós szag terjeng a helyiségekben, a bentlakók pedig légzési nehézségekkel küszködnek.

A bent tartózkodó 36 ember végül az utcára menekült, a katasztrófavédelem pedig méréseket végzett a helyiségben.

A furcsa az egészben az, hogy a műszeres mérések semmilyen rendellenességet nem mutattak ki, és az érintett személyek egészsége sem károsodott, de azért óvatosságból nem engedték vissza őket az ingatlanba.

Ideiglenesen átvitték őket egy másik menhelyre, a menhelyet pedig kiszellőztették.

Hirdetés

Mint megírtuk, Temesváron és a szomszédos Aradon valami hihetetlen módon sikerült elrpntani a kártevőirtást: két hónapja Temesváron egy anya és két gyermeke halt meg, miután kártevőirtás zajlott egy társasházban, Aradon a helyi német gimnáziumból kerültek többször is kórházba a gyerekek a törvénytelenül végzett munka után, majd egy bukaresti iskolában is hasonló problémák támadtak.

A hatóságok pedig egyelőre tehetetlenek, illetve utólag rónak ki büntetéseket.

Hogy mást ne mondjunk: ez így irtó gáz.

Hirdetés