És itt egy jó hír: újra lesz vásár Feketetón!

A hírek szerint nem is egy, hanem kettő.

Hirdetés

Sokan jártak a messze földön híres feketetói kirakodóvásáron, még többen hallottak róla. Ám kerek két éve hiába utazott volna a Kolozsvár és Nagyvárad között félúton elterülő faluba a népművészeti tárgyak, régiségek, kacatok bárki szerelmese: a pandémia irgalom nélkül rácsapta az ajtót a sokadalomra. Tavaly előtt is. Tavaly is.

No de, ahogy mondani szokás, mindennek vége van egyszer. A világjárványnak is ez lett a sorsa: jó, úgy nincs vége, ahogy egy könyv vagy az éjszaka véget ér, de a korlátozásokat elfújta a tisztább levegő.

Így aztán a feketetói tanács döntött: idén újra megtartják a vásárt. Egész pontosan kettőt. Nem mintha régebb csak egyetlen forgatag lett volna. Csak a júniusi, úgynevezett kaszavásár nem volt olyan népszerű. Viszont úgy sejtjük, ebben az évben nagyobbat fog robbanni a június 6. és 12. között zajló nyár eleji vásár is. A kaszavásár neve egyébként nem arra utal, hogy csak és kizárólag kaszákat lehet vásárolni, mindössze az időpontot jelöli, ekkor kezdődik ugyanis a kaszálás időszaka.

És aki netán lekési a júniusi vásárt, ne aggódjon túlzottan: a derék feketetói tanács két kézel megszavazta a nagy testvér, az októberi vásár megszervezését is. És akkor – ha semmi nem jön közbe – megint ilyen lesz a hangulat. Meg ilyen. Meg ilyen.

Hirdetés