A feketetói vásáron minden, de minden eladó! (FOTÓK)

A köcsög diktátorok képeitől a templomi szobrokon keresztül egészen az őseredeti erotikus művészeti alkotásokig. Tessék csak nézni!
Hirdetés

Csütörtökön már javában állt a hírös vásár Feketetón: csak úgy suhant a pénz egyik kézből a másikba, gazdát cseréltek a felbecsülhetetlenül értékes és értéktelen tárgyak, minden, mi szem-szájnak ingere. Az ember csak kapkodta a szemét az elképesztő kínálat közepette. Ezt sikerült a dömpingből kiszűrni:

 

Amint látjuk, a hangulat teljesen multikulturális. Békésen megfér egymás mellett a (néha szó szoros értelmében vehető), kalózkodás, a germán pontosság, a rocker életforma és… Románia, a maga háromszínűségében.

 

Nincs feketetói vásár etnohipszterek nélkül. A faj egyik legszebb példánya gyakorlatilag két marokra vásárolja fel az eredeti vagy annak hitt népviseleti cikkeket. És… nem magyar!

 

A multikultiba természetesen belefér az iszlám is. A képen a Korán lapjainak teljesen hiteles és eredeti másolatát láthatjuk.

 

A kereszténység sem marad ki a sorból, természetesen. Ezt a szobrot vélhetően egy templomban „találta” a szerencsés flótás, és ki tudja hány kézen haladt át, amíg végül megpihenhetett a többi veretes antik tárgy között.

 

A szél ugyancsak dinamikussá tette a vásárt. Az emberek fejét ugyan nem fújta le, ám néhány bábu bizony feladta a harcot.

 

Az ember kicsit megpihen egy ilyen antik heverőn, aztán feláll, lepengeti azt a pár száz eurót, és már viheti is. Hogy miképpen, az más kérdés.

 

A világtörténelem legnagyobb remekművei is felbukkannak néha a vásárban. És nem is olyan drágák. A Louvre helyében mi szégyellnénk kiállítani azt az ócska másolatot, amely ráadásul sokkal kisebb, mint a képen látható eredeti.

 

Persze az igazán keresett darabokat nem lehet csak úgy odavágni a porba. Kell mellé egy profi őr is.

 

Hirdetés

A forgatagban időnként ilyen zombiszerű, apró lényekkel is lehet találkozni. Semmi vész, nem harapnak, ellenkezőleg, nagyon is bájosak!

 

A vásárosok igyekeznek aktuális témájú portékát is piacra dobni. Vajon a bika a katalán és a torreádor a spanyol, vagy éppen fordítva?

 

Aki belefárad a három bevásárlóközpontnyi árucikk mustrálásába, bármikor odaléphet a vásárban szanaszét kódorgó bandák valamelyikéhez: némi pénzért úgy elhúzzák a nótáját, mint még soha.

 

Kedvenc darabunk ez a kis bronz hölgy. Sajnos a tulajdonos sem tudta elmondani, mire szolgál. Arra azonban nagy nehezen rájöttünk, mit ábrázol. Egy nudista szertornászt, természetesen, edzés közben. 

 

Akkor döbbentünk csak meg igazán, amikor az egyik soron szembejött velünk az arisztokrácia. Ahogy kell, fátylas kalapban, kesztyűben, ernyővel és gardedámmal. A zacskóban levő sárga cipellő valószínűleg a szobalánynak szánt vásárfia.

 

Kedvenc képünk az idei feketetói vásárból. Úgy érezzük, nincs szó, mely leírhatná.

 

Ő minden kerti törpék és gombák anyja. Békésen üldögélt a szélfúvásban. Viszont pénzt kért a fotózásért.

 

Az egyetlen dolog, ami végül nem bizonyult eladónak. Jó, nem dolog, hanem gyerek. És ottfelejtették a csomagtartóban. És eléggé unta magát. De nem volt eladó.

Hirdetés