És Daniel pátriárka kijött a félixfürdői luxusszállodából, aztán tartotta a markát a pénzecskéért

Ez van, a luxust mindenhol meg kell fizetni.

Hirdetés

Ha valaki vasárnap délelőtt Nagyváradon járt, és nem értette, miért volt annyi forgalomkorlátozás a városban, tudnia kell, hogy az ortodox egyház akkora ünnepséget tartott a Pece-parti Párizsban, hogy aki jelen volt, azóta is arról beszél.

Az egy dolog, hogy a helyi ortodox katedrálist szentelték fel, de a hatalmas rendezvényt nem akárki tisztelte meg jelenlétével, hanem Dániel pátriárka, a Román Ortodox Egyház (BOR) feje.

Ha már ilyen messze eljött, őboldogsága szombaton Kerpenyéden is felszentelt egy templomot, s nagyon jól tette, hogy arra járt, mert a helyi hatóságok azonnal aszfaltoztak egyet, s be is tömték gyorsan az összes kátyút a faluban, nehogy a pátriárkamobil egyet is döccenjen.

Az elöljárót természetesen Nagyváradon is a rangjához méltóan fogadták: nyilván nem a helyi egyházkerület lakásaiban szállásolták el, hanem egy ötcsillagos félixfürdői luxusszállodában, hogy érezze a tiszteletet.

Miután kipihente magát, Dániel jó szokásához híven többször is adományozásra szólította fel a vasárnapi felszentelésen összegyűlt híveket, mert a pénz az olyan, hogy mindig kell.

Hirdetés