És akkor néhány napon belül a második miniszternek kell magyarázkodnia, amiért nem viselt maszkot

Sanyarú a kormánytagok élete.

Hirdetés

Még jóformán el sem ült a botrány, amikor éppen az egészségügyi miniszter, Vlad Voiculescu égett be, miután lebukott, hogy a parlamentben nem visel szájmaszkot, és máris újabb kormánytagnak kellett izzadtságszagú magyarázattal előállnia ugyanezen okból.

Igaz, Raluca Turcan munkaügyi miniszter a szabadban tartózkodott, viszont népes társaságban, ráadásul egy autó platóján összezsúfolódva.

A miniszter szombaton Szeben megyében vett részt egy faültetési akción, ebből az alkalomból készült a fénykép, amely a gépkocsi platóján lelkesen integető társaság tagjait ábrázolja.

A platón tartózkodók között jelen volt Daniela Cîmpean, a Szeben megyei önkormányzat elnöke, valamint hat további személy, köztük egy gyerek is.

Maszkot senki sem viselt.

Turcannak természetesen volt magyarázata az ügyre.

Azt mondta, az eseményen való részvétel feltétele egy antigénteszt elvégzése, és persze a negatív teszteredmény volt.

Egyúttal maszkokat és fertőtlenítőt is a résztvevők rendelkezésére bocsátottak.

Hirdetés

A miniszter azt mondja: mintegy öt órát töltöttek a szabad ég alatt, és „általában” betartották a maszkviselési és távolságtartási szabályokat, kivéve amikor fényképezkedtek, ettek, vagy üdítőket fogyasztottak.

Ezen túlmenően mindenkit biztosít, hogy továbbra is támogatja a maszkviselést és az oltakozást.

Azért előfordulhat, hogy a résztvevők most egy kicsit izzadnak, mivel azóta a társaság egyik tagját már kórházban ápolják koronavírus-fertőzéssel.

Ráadásul Lucian Bode belügyminiszter szerdán jelezte, hogy Turcan is, Voiculescu is bírságra számíthat, mivel a törvény előtt mindenki egyenlő, még a miniszterek is.

És lehet, hogy Novák Eduárd sportminiszter is csatlakozik hozzájuk, miután vasárnap a román-német vébé-selejtezőn maszk nélkül szelfizve buzdította a románokat.

Hirdetés