Ejnye, maszk nélkül sétáló egészségügyi miniszter úr, hát így kell példát mutatni?

Vlad Voiculescut a parlament folyosóján fotózták le szabályszegés közben. Azóta sűrűn kéri az elnézést.

Hirdetés

Vlad Voiculescunak is sikerült beállnia a járványügyi szabályokat megszegő politikusok egyre hosszabb sorába. Az egészségügyi minisztert hétfőn a parlament folyosóján kapták lencsevégre, amint legalább 20 percig csevegett az arra járó kollégákkal, majd egy hosszabb telefonbeszélgetést is lezavart.

Később az újságíróknak azt mondta, „azonnal” rájött, hogy tévedett, elnézést kér mindenkitől, és nagyon sajnálja a történteket, s persze hajlandó kifizetni a szabályszegésért járó 500 és 2500 lej közötti összeget.

Nyilván nem ez az első eset, amikor épp azok szegik meg a szabályokat, akik bevezetik: tavaly júniusban Ludovic Orban akkori miniszterelnököt fotózták le az irodájában, amint a kormány több tagjával együtt cigizik és piál, természetesen maszk nélkül.

Aztán a törvényhozók közül többen is felelőtlenül sétáltak fel-alá a parlament plénumában, mintha megfeledkeztek volna arról, hogy nem ártana példát mutatni az amúgy is ideges népnek.

Hirdetés

Voiculescu egyébként a Facebook-oldalán is bejegyzést tett közzé az esetről. Egy kis dicséret jár neki azért, hogy ő legalább nem hazudott az esetről ország-világ előtt, mint Marcel Vela ex-miniszter, aki nemrég lazán beült egy vendéglőbe, aztán letagadta az egészet.

Hirdetés