Éppen hazafelé tartott a sofőr, amikor ráeszmélt: az épülő körgyűrű megszünteti az utat, melyen halad

Temesvár déli körgyűrűje úgy lett megtervezve, hogy kifelejtették a képletből a Magyarmedves felé tartó utat.

Hirdetés

Arra már volt példa, hogy egy autópálya mezőgazdasági utakat szeljen ketté, megbonyolítva a környék megszokott életét, de arra nem volt még precedens, hogy egy közúti fejlesztés egy városi bekötőutat szüntessen meg végleg. Az Infrastruktúráért Egyesület beszámolója szerint ez a helyzet állt elő Temesvár déli körgyűrűje kapcsán, mely

végleg megszünteti az egyik bekötőutat a várostól 9 kilométerre található Magyarmedves felé.

Az abszurd az, hogy a körgyűrű terveit 2020 februárjában engedélyezték, de senki nem szólt a városi bekötőút rendszeres használóinak, hogy ezentúl hosszabb távot kell megtenniük, ha Temesvárra akarnak menni.

Így történhetett meg, hogy egy hazafelé tartó sofőr magától kellett ráeszmélnie, hogy az utat végleg felszámolja a körgyűrű. Az vált gyanússá, hogy a majdani körgyűrű és a bekötőút találkozásánál egyik napról a másikra megjelent egy szerkezeti elem, mely arra engedett következtetni, hogy nem lesz kapcsolat a két menetirány között.

A férfi érdeklődött, így tudta meg, hogy az út, melyen rendszeresen jár, meg fog szűnni.

Bár ez nem szigeteli el a települést – mindössze arról van szó, hogy egy másik, hosszabb útvonalat kell majd használniuk – a lakosok felháborodtak azon, hogy senki nem szólt nekik.

Az Infrastruktúráért Egyesület szerint abszurd és precedens nélküli az eset, mely 19. századi gondolkodásra vall. Felhívják az illetékesek figyelmét, hogy a hatóságoknak tájékoztatniuk kellene a környék lakosságát, ha őket negatívan érintő közúti fejlesztésre készülnek.

Hirdetés