Emil Boc: a kolozsváriak ne nagyon járjanak sehova, különben nagy baj lesz

A polgármester szerint nem most kell születésnapi bulikat rendezni, mivel az egészségügyi rendszer túlterhelt.

Hirdetés

Akinek nem feltétlenül muszáj, az inkább ne menjen sehova – erre biztatja a kolozsváriakat Emil Boc, a város polgármestere a koronavírus-járvány miatt.

Az elöljáró a helyi közgyűlés keddi ülésén fordult a város polgáraihoz azzal a kéréssel, hogy mondjanak le minden olyan programot, ami nem életbe vágó, például a sétákat, találkozókat vagy magánrendezvényeket.

„Nem halunk bele, ha két hónapig nem szervezünk születésnapi partikat, később meg tudjuk ünnepelni biztonságban is. Kerüljük a bulikat, minden olyan dolgot, ami nem feltétlenül szükséges”

– esedezett a polgármester.

Egyúttal megismételte a régi mantrát a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés szükségességéről.

Hirdetés

Boc szerint a baj akkora, hogy már nem nyakig, hanem a szájig ér a víz, és ha tovább nő a fertőzések száma, az olyan nyomást helyez az egészségügyi rendszerre, amit az már nem bír el.

A polgármester elmondta, a kórházakban még van kapacitás, de az egészségügyi személyzet létszáma problémát okoz, mivel sokan megfertőződtek.

Boc végül még jobban elkeserítette a helyieket: elmondása szerint a jelenlegi trendek alapján nincs esély arra, hogy 14 nappal a bevezetésük után feloldják a legszigorúbb korlátozásokat a városban, és megnyithassák a vendéglőket, mozikat, illetve hogy ne kelljen az utcákon is szájmaszkot viselni.

Hirdetés