Fotó: Pinti Attila/Székelyhon

Emésztgessük csak: a rendőrség szerint a mélyrománok misére járnak az úzvölgyi sírkertbe, tehát nem sértenek törvényt

Erre varrjunk gombot, kedves testvéreim!

Hirdetés

Mit lehet még mondani, milyen tárgyat érdemes földhöz vágni, amikor a magyargyűlöletet hivatásszerűen gerjesztő Nemzet Útja (Calea Neamului) a járványügyi intézkedésekre fittyet hányva rendszeresen megemlékezéseket szervez az úzvölgyi katonatemetőben a rendvédelmisek szeme láttára, hogy aztán

a rendőrség hülyének nézze azokat, akik bármiféle törvénytelenséget vélnek felfedezni az egészben…

Május 28-án, a kijárási korlátozások idején például a Mihai Sorin Tîrnoveanu vezette mélyrománok a hősök napja ürügyén vonultak ki a sírkertbe, mintha nem is lenne pandémia, kijárási korlátozás, meg ilyenek.

Ezt követően az Erdélyi Magyar Szövetség csíkszerdai tanácsosa, Tőke Ervin feljelentést tett a csíkszentmártoni rendőrségen, hátha az egyenruhások is elgondolkodnak azon, hogy a vészhelyzet kellős közepén azért mégsem kellett volna karba tett kézzel végignézni azt, ami ott történt.

Erre fel kiderül, hogy hosszas passzolgatás után az ügyről végül a Bákó Megyei Rendőr-főkapitányság döntött (kellett aludni rá párat, az biztos), és a napokban tájékoztatták a feljelentőt:

az égadta világon semmilyen törvényszegés nem történt május 28-án, mivel a helyszínen ortodox szertartás zajlott…

A részletekért amúgy a Székelyhon anyagára érdemes rákattintani, a Nemzet Útja legutóbbi úzvölgyi hőbörgéséről pedig itt írtunk. Az is mise volt, persze.

Hirdetés